donderdag 27 augustus 2009

Ringetjes van flybirdiefly











Ik had al eens eerder op de site zitten kijken en was helemaal weggesmolten. Appeltjes...ooooooooh.

Vandaag kwamen de ringetjes toe die ik bestelde. Ik ben er helemaal weg van. Ik vind het zo gek. Een paar jaar geleden had ik alle oorringen verbannen. Er zijn nog 4 gaatjes in mijn oren die niet zijn dichtgegroeid. De navelpiercing is verdwenen na 2 zwangerschappen en het neusgaatje...die heeft er amper een maandje gezeten en die wil ik nu terug, maar denk dat het medisch niet zo verantwoord is nadat ik een heel resem cortisonespuiten kregen en tenslotte een stukje uit mijn neusvleugel werd gesneden om vervolgens weer mooi dicht te naaien.

Maar ging het niet over ringen? Ik ben dus verslaafd geworden aan oorringen en nu sinds kort dus ook aan ringen.

Vind je ze leuk? Dan moet je beslist eens hier kijken. Ze kosten ook helemaal niet zoveel en zijn verstelbaar.

Lonneke, leuk dat je zo'n mooie ringen maakt!!!!

woensdag 26 augustus 2009

Hey!! My life is OKAY

Ik vind het wel grappig. Was het meer dan 2,5 jaar rustig op de parking van een voormalig supermarktje in dit boerengat, lopen er sinds vanmorgen massa's mensen met overbeladen karren rond te sjeesen.
Er is een mini-colruytje: okay gekomen. Door het tekort aan boter voor de cakejes heb ik meteen ook maar gretig gebruik gemaakt van vooral geen auto uit te halen om naar de winkel te moeten. Ik kan nu te voet naar de winkel. Beter zelf: de kar gaat gewoon mee naar huis, want de winkel is onze buur!

Ik moet zeker eens vanuit het raam boven een foto nemen van al die mensen met karretjes!!!

Jarig




Morgen ben ik jarig. Daarom heb ik vandaag wat cupcakejes gemaakt. Ik wou er véél maken, maar ... eerst ontdekte ik dat ik geen suiker had, maar de kindjes waren een middagdutje aan het doen, dus wachten maar... tot lieve schoonmoeder de suikerpot zag staan. Stom van me. Ik kon verder doen tot ... ik geen bakboter meer voldoende had. Enfin, 't is gelukt, het werden er genoeg om te trakteren op het werk, maar volgende week probeer ik nog een lading mee te nemen naar 't werk. Eens je er mee begonnen bent, is het toch zoooo leuk.
Ik heb er een aantal met appeltjes, een paar gewoontjes en een aantal met chocolade.
Denk wel dat ik ze net ietsje te lang heb in de oven laten staan, ook al stond die op tijd uit.




zondag 23 augustus 2009

Rommelmarktje
















't Is er van gekomen. De 1e rommelmarkt van 2009. Amai. Er was wel steeds iets waardoor het niet lukte: andere plannen, te moe door nachtvoedingen, op reis, ...
Deze morgen met de fietskar en de 2 jongens 5 km verder gefietst, omhoog en omlaag, tussen de velden. Eénmaal aangekomen gesukkeld, want hoe in godsnaam haal je die fietskar daarvan?

Aan het allereerste standje dat we starten, staat zo'n gezellige oma met een knot in haar haar. Ligt daar een boek te pronken om kinderkledij te maken. De stoffen zien er soms hilarisch uit, maar de ontwerpen lijken wel leuk. Voor amper € 2 heb ik het boek mee.
De vrouw geeft 2 beertjes aan de kindjes en hebben de volgende 2u stilletjes in de kar blijven zitten.

Wat heb ik toch met appeltjes tegenwoordig? 3 leuke potjes op de kop getikt, maar wat ga ik daar nu weer mee doen hé? Ik heb er alvast de rietsuiker in gegoten.

Wat verder staan weer wat oude vrouwtjes samen. Valt mijn oog meteen op een curverdoos met een bruine paddestoel: een naaidoos! € 2! Jippie. Op 1/9 start ik met naailessen. Moet ik niet meer met een rieten mand, al had dat ook zijn charmes.

Zoonlief blij gemaakt met een puzzel van Bert & Ernie. Hij houdt enorm van puzzelen én van Bert & Ernie. Eénmaal thuis is hij er meteen aan begonnen.

Ook David de Kabouterspulletjes gevonden: 2 kapstokjes. Nu nog zorgen dat het ooit wordt opgehangen, want ik heb al een aantal keer gezegd al lachend dat ik een gereedschapskist wil voor mijn verjaardag omdat mijn ventje daar steeds mee weg is in zijn camionnette, maar ik ga het nog beginnen menen ook!

woensdag 19 augustus 2009

Boxkleed met kokkastofje




Hij is af! Tussen de soep en de patatten, het bezoeken van zalen voor Petit Bazaar n°2, de kindjes en de dagelijkse job door, begon ik vol goede moed aan een boxkleed. Het liefst had ik het natuurlijk in 1 trek klaar gekregen, maar 't is gelukt. Oef.
Ik ben nu wel heel erg jammer dat ik er eigenlijk niet zo lang meer ééntje nodig zal hebben, maar hij staat al op de site te prijken.
Het stofje van Kokka vond ik bij Noeks. Ik bestel graag bij deze dame omdat ze zeer correct én snel is. Nog een tip voor leuke stofjes vind je bij HipHandwerk.
Leuke is dat je het boxkleed aan beide kanten kunt gebruiken. De groene kant is een superzachte teddystof.



vrijdag 14 augustus 2009

Een groooooooote frigobox


Deze week zaten we in de auto toen siebe riep met intonatie en verwondering in de stem:

Kijk mama!!! Een groooooooooote frigobox.

Ik draai en kijk in het rond en zie nergens iemand met een frigobox. Niet de man op de fiets, niet de werkmannen dat we net passeren. In mijn achteruitspiegel zie ik wat hij bedoelt en ik begin meteen te lachen: een chemisch toilet. :-)

maandag 10 augustus 2009

Meneertje koekepeertje




Was van plan om het geheim te houden, nog een tijdje, tot de webshop wat aangevuld was, maar ik ben weer te enthousiast en kan niet meer zwijgen.


http://www.koekepeertje.be/ is online. Druk bezig met véél nieuwe dekentjes. Ik wil eens door mijn voorraad stof geraken, want hier staan dozen, zakken vol in de living, al een hele tijd, tot grote ergernis van de echtgenoot. We gaan er voor.

Tas met noeks-patroon


Vorige week was hij dan eindelijk af! Ik kocht onlangs een patroon bij noeks om deze tas te maken, maar het patroon tekenen en vooral het knippen, zorgt bij mij altijd voor getreuzel. De dag voor mijn 1e werkdag was hij dan af! Nu had ik meteen een nieuwe werktas.

Stofje van bij ikea.

donderdag 6 augustus 2009

Terug aan de slag.


Vandaag begint mijn 2e werkdag. Na 9 maand thuis gaat de wereld van structuur tijdens de dag weer voor me open. Ik heb erg behoefte aan structuur. Rust in mijn hoofd.

4 dagen per week stap ik weer het kleurrijk gebouw binnen om de hele dag cijfertjes te zien dansen op mijn scherm. Zo, ik vlieg er maar eens in om binnen een uurtje op kantoor te zijn. Kantoor...het klinkt zo raar. ;-)


Wormpje

Hang ik daarnet zalig te zwieren met de oudste zoon in de hangmat, ligt ons klein meneertje zo mooi te spelen op zijn speelmatje in de tuin. Zelf bij babytjes geldt: als ze stil zijn, doen ze misschien wel iets verkeerd. Meneertje was worm aan het eten. Brrrr, krijg er nog rillingen van als ik er aan terugdenk, want ik zat hier maar te gillen omdat hij nog de grijpreflex heeft en ik geen worm wou vastnemen. Dan maar gillen tot papa te hulp snelt.

zaterdag 1 augustus 2009

Terug van weggeweest





























10 dagen weggeweest. 10 dagen genoten en gesnoten, want verkoudheid, elk om beurt.
Het was een rare reis in de zin van: ik heb genoten en ik was teleurgesteld, maar leerde omgaan met de teleurstelling.
Waarom? Ik had het moeilijk met het feit 'met 2 kleine kinderen op reis gaan en hun ritme volgen'. Nu is de oudste er ééntje dat heel veel slaapt overdag en durf je daar van afwijken, dan heb je een heel ambetant, klagerig en zagerig kind. Nu viel dat na 4 dagen wel heel erg mee, want hij ging netjes een middagdutje doen in de tent en stond vrolijk op. Een aantal keren deed hij zijn dutje niet, maar lag hij dan 's avonds ietsje vroeger in bed.
Genoten omdat we door een andere manier van reizen vooral heel erg rustig aan hebben gedaan en dat dat ook wel eens deugd deed, al hoopte ik op een doorslaper op reis, maar het heeft niet mogen zijn, al zeker niet toen de kleinste ziek werd en hier niet goed door kon slapen.
We gingen naar de Gironde, St Palais op een leuke camping voor kindjes, uitgebaat door nederlanders, ook al voelden we ons een vreemde eend in de bijt. Alleen maar nederlanders rond om rond. http://www.chezgendron.nl/ Vooral héél erg goedkoop, heel veel te doen op de camping voor de kindjes, lekker eten in het restaurant, een speeltuintje, een speelruimte en een zwembad met kinderbad.
Nog 4 dikke maanden en dan doen we het toch weer opnieuw, weg met de kinderen. Volgende reisbestemming: Auckland, Nieuw-Zeeland. Mag alleen niet aan de vlucht denken.