zondag 12 september 2010

Wat is er mis met mijn naaimachine?

Hier krijg ik al de hele dag het sch*t van! 30cm stikken en dan krijg ik aan de achterzijde zo'n krullliewullies! Mijn naaigaren springen ook om de zoveel tijd in de lucht???!!! Heb al een aantal keer alles afgehaald en terug opgezet, de spanning op de onderdraad gewijzigd, maar niks, nada...

10 opmerkingen:

 1. Heb ik ook steeds, het heeft toch echt met je draadspanning te maken. Ik ben altijd een half uur en een halve klos garen verder voordat de draadspannning eindelijk goed is en ik van die lussen af ben.
  Als het niet aan de spanning van je bovendraad ligt,kan je mischien de spanning op je spoeltje aanpassen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb dat onlangs ook voorgehad. Volgens de meneer van de winkel ligt dat aan het garen. Je gebruikt best altijd hetzelfde merk garen, omdat anders dat veertje van de draadspanning helemaal tilt slaat. Het veertje was dus aan vervanging toe en ondertussen kuiste ik mijn doosje garen uit. Het is nu al een paar maanden geleden, en tot nu toe heb ik geen problemen meer gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. verschil in garen (dikte en/of soort) onder en boven kan het probleem zijn, maar ook het spoeltje er met de verkeerde richting in.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. als het klosje springt, gaat bij mij de draad wel eens dubbel om het staafje waar het klosje opzit, of om een ander onderdeel. dan krijg ik dit ook.
  in ieder geval veel succes, super frusterend is het!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik al altijd dezelfde garen. De naam ontsnapt me nu even. Heb onlangs wel 1x een ander soort mee gehad omdat het kleur niet goed was en die draad was verschrikkelijk! 100% katoen en pluizen zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb dat vroeger ook nog meegemaakt. Bleek dat mijn spoeltjes niet van het merk van mijn machine waren (Singer) en dat ze een ieniemienie kleiner waren dan de originele. Weer een origineel erin en probleem opgelost!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Eens een keer uitkuisen en de juiste onderdelen oliën wil ook wel eens helpen. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ook kan is dat de houder waar je spoel in moet een beetje vervormd is, dan moet die vervangen worden... Maar probeer eerst bovenstaande adviezen uit, als dat niet helpt zou ik hem toch eens binnendoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En wat heb ik ontdekt!! Er zit een klein spoeltje tussen al mijn andere! Problem solved!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn dat het is opgelost. Aan de reacties te zien was het een herkenbaar probleem. Ook ik heb even meegelezen zodat, áls mij dit ooit weer eens overkomt, ik weet welke richting ik moet opdenken.
  Bedankt voor het delen van je probleem!

  BeantwoordenVerwijderen