maandag 23 mei 2011

Weg met broodzakken!

Ik wilde al een tijdje deze broodzakken en groentenzakjes bestellen, maar ik raakte maar niet ingelogd met onze 1000 verschillende emailadressen.

Eindelijk kan ik ook meedoen binnenkort aan een properder milieu. Het is weer een klein efforke, maar toch zo fantastisch! Naar de bakker gaan en zelf je broodzak mee hebben. Fantastisch toch? Alleen jammer dat je in delhaize dit niet kunt gebruiken ivm barcodes. Eigen brood bakken zou ook een oplossing zijn, maar we gaven onlangs ons broodbakmachine weg wegens 'op pensioen' en 'enkel gegeten door moeder de vrouw'.

Denk er eens over na en misschien bestel je er ook wel bij kudzu. Omdat onze kinderen voort moeten met moeder natuur die er tegenwoordig niet zo goed voor staat.

(ondertussen dit ontdekt op facebook)


(en hiermee wil ik niet zeggen dat ik een heilig boontje ben op dat gebied. Onze auto zou ik voor geen geld kunnen missen, maar gelukkig staat hij dankzij de verhuis van de boerenbuiten naar 't stad nu héél veels stil. Wie zegt dat wonen op de boerenbuiten milieuvriendelijk is?
Mij zul je het zéker niet horen zeggen!!!)

Onder het motto: alle kleine beetjes maken een groot doe ik hierbij een oproepje!!!

13 opmerkingen:

 1. Selfscan gebruiken in den Delhaize!! Dan scan je gewoon een zak en laat je die liggen of scan je het etiket op het rek :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'k weet het jong, tot ge controle hebt... ik doe altijd zelfscan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben er ook fan van!
  En aangezien Delhaize (ea) enkel nog herbruikbare zakken heeft/verkoopt en ze dus milieubewust zijn, zouden ze geen probleem mogen maken van je zakskes!
  Hoor me klappen! :-o

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De kleine zelfstandige steunen en altijd brood kopen bij de plaatselijke bakker...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @miek: dat is héél juist! Doe ik meestal hoor, maar als ik dan toch boodschappen doe, is het net 1 winkel minder én superlekker brood. Alle begin is moeilijk, we doen binnenkort al moeite bij de bakker hé (en in de delhaize bij het groenten kopen, want ik steek altijd alle ticketjes bij elkaar. Wat ben ik met 10 zakjes voor de vuilbak?)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ziet er wel grappig uit trouwens die zakken voor het brood.

  gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. tof iedee
  milieu bewust mensen !!

  groetjes
  Marie

  www.marie-lu-devos.blospot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb ze onlangs ook besteld! En zelfs heel positieve commentaar van de bakker gekregen, die was er superenthousiast over - milieuvriendelijk en voor haar ook kostenbesparend.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk initiatief ! Zal hier zeker ook overwogen worden ! P.S. Ik ben zo iemand die het 'afvalwater' van het sla-wassen recupereert om aan de planten te geven, vind het gewoon zonde om al dat water te laten weglopen in de gootsteen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben zo een seut die haar oude broodzak tig keer opnieuw bij de bakker laat vullen tot de zak uit elkaar valt... Dan staat dit toch wel ff stoerder! Superidee! En als je inderdaad even alle energiekosten bekijkt, zijn wij sinds de verhuis naar haar platteland uit de stad plots grootverbruikers geworden :-s Ik probeer er echt zoveel mogelijk op te letten, maar je kan er nu eenmaal niet omheen. Gelukkig rij ik nog braaf alle kilometerkes met de fiets (al wil ik toch ooit een bakfiets om echt alle boodschappen in kwijt te kunnen).

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een tof idee! Dat wil ik wel eens gaan gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik hergebruik mijn broodzakken ook ... om er de GFT-afval in te doen, vooraleer ik die in de groencontainer kieper. Kwestie van de container niet alle weken uit te moeten schuren ... ikke beetje lui misschien ... En de kleine zakjes van de pistoleekes bijvoorbeeld, gebruik ik als ik bij den boer groenten en fruit haal ; 5 abrikoosjes in een zakje, 3 tomaten in een ander zakje. Ik ben daar dan ook "de medam van de zakskes...".

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Seg, ze zijn uitverkocht! Misschien kan je een percentje vragen voor je reclame ...

  BeantwoordenVerwijderen