dinsdag 16 maart 2010

Driegen!!!

Driegen jullie ook echt altijd of lossen jullie dit op op een andere manier?
Er kruipt hier zoveel tijd in, I hate it!!!

Iemand tips? Stipjes zetten zou toch ook al een goeie oplossing zijn, niet?

9 opmerkingen:

 1. In de naailes moeten wij ook alles driegen, en dat is inderdaad een heel werk...
  Thuis durf ik dat dan ook al eens overslaan.
  Je kan misschien zo een wieletje kopen, en zo van die krijtbladeren, waarmee je dan ook kan merken? Als je begrijpt wat ik bedoel :).
  Ik heb dat ook, maar gebruik dat eigenlijk niet zo veel...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vorig projectje heb ik enkel de hoekjes van mijn patroon gemarkeerd, en het is wonderwel gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik teken mijn patroon en steek speldjes op de lijnen en adhv van die speldjes teken ik het patroon op de andere kant. Driegen doeik alleen bij grote projecten als een mantel ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik drieg alleen bij grote projecten en dingen waarvan ik nogal onzeker ben over wat het resultaat zal zijn. Bij de kinderen steek ik bijna altijd speldjes dwars, waar ik gewoon overheen stik. (Ik markeer wel alles waar iets "speciaal" moet gebeuren met een klein knipje in de naad, maar dat doet iedereen, niet?)
  Bij de overlock gaat dat met die speldjes natuurlijk niet (ondanks ik verwittigd was, heb ik het dus wel moeten ondervinden... de speldjes snijdt die machine gewoon stuk, maar het is wel niet erg goed voor het mes) Daar werk ik met een krijtstreepje hier en daar op de afstand waar ik mijn stof wil laten afsnijden (en dan stikt de machine een kleine halve cm verder)) Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik doe dat ook zo goed als nooit! Ik gebruik speldjes, zelfde systeem als Vermiljoen. Tenzij t natuurlijk echt niet anders kan, alez, bij sommige dingen is dat echt nodig anders krijgt ge dat niet deftig he. (k Vind nu niet direct een voordeel, maar meestal is dat zo bij 'prutswerkskes')

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik drieg ook al lang niet meer, ik probeer de merktekens te zetten waar ze horen, met een krijtje en af en toe het patroon even terug boven halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. uhm, wat is driegen nu weer precies?

  Ik zet het patroon met krijt of met wateruitwasbare stift over op de stof (afhankelijk van de soort stof) en markeer met een touwtje alle patroonhoekjes en speciale plaatsen (zakingang, neepkes, ...)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mijn naaimama kan daar ook al eens over beginnen... niet te veel werk roep ik dan luid,en ik doe het lekker niet

  BeantwoordenVerwijderen